Search
 • Neem contact op met Caroline Coumans
 • Via 074-259 36 63 of info@brokant.nl
Search Menu

Buuf

U woont zelfstandig, wilt graag op eigen wijze ouder worden en zelf bepalen hoe u dat leven invult. Heeft u daarbij soms hulp nodig en wilt u niet steeds een beroep doen op mensen uit uw naaste omgeving? Dan is de hulp van Buuf van Brokant iets voor u!

 • Eigentijdse hulp
 • Veilig en vertrouwd gevoel
 • Praktisch en sociaal

Direct meer weten? U vindt hier de contactgegevens van onze Buufcoaches

Buuf van Brokant. Wat houdt het in?

Om u te ondersteunen bij een zinvol, veilig en plezierig leven biedt Brokant u een hulpdienst aan huis. Samen met uw Buufcoach kijken we wat u nodig heeft. Uw Buufcoach zorgt dat u een eigen vertrouwde Buuf krijgt die u helpt naar behoefte. U kunt denken aan iets ondernemen, samen het huishouden doen of koken. Ook lichte zorg behoort tot de mogelijkheden. Maar u kunt ook geholpen worden bij uw administratie, doktersbezoek, hulp met de computer of het onderhouden van sociale contacten. En soms is het gewoon prettig om elkaar gezelschap te houden. De Buuf houdt ook gewoon een oogje in het zeil als u daar behoefte aan heeft.

De Buufcoach biedt u daarnaast advies. Wij houden regelmatig contact met u om te vragen hoe het met u gaat en u zo nodig te adviseren. Als uw hulpvraag complexer is dan ons Hulp-aan-Huis programma dan weten wij de weg naar andere (zorg)diensten waarmee we samenwerken. Voor u en uw familie een zorg minder.

Hoe gaan we om met het Coronavirus?

We houden ons steeds aan de nieuwste richtlijnen van het RIVM. Hier leest u welke dat zijn.

Onze ervaring is dat juist een eigen Buuf van Brokant heel goed aansluit op de adviezen van de overheid. Omdat u een vaste Buuf heeft kan hij/zij voor u doen wat nodig is en daarmee ook uw mantelzorgers ondersteunen.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Als u overweegt gebruik te maken van een Buuf komt de Buufcoach graag eerst met u kennismaken. Samen met u bespreken we hoe het met u gaat en waarmee u graag geholpen wilt worden. Als een Buuf u kan helpen bij uw wensen gaat de Buufcoach een passende Buuf voor u zoeken.
 • Wij hebben een uitgebreid netwerk van betrouwbare mensen. Zowel vrouwen als mannen. Een Buuf van Brokant heeft ervaring met ouderen, minimaal een mbo-opleiding en beschikt over een verklaring van goed gedrag. Veel van hen komen uit de ouderenzorg en willen graag de begeleiding kunnen bieden die nodig is. Zij helpen u graag het leven te leiden dat ú wilt.
 • De Buufcoach zoekt iemand uit waarvan we denken dat hij of zij goed bij u past. Diegene komt dan eerst bij u voor een kennismakingsgesprek. Pas als het klikt zal uw Buuf bij u beginnen.

Wat als…

 • U nu nog geen hulp nodig heeft maar u wel op iemand wil kunnen terugvallen? Dan kunt u gebruik maken van ons Buuf-abonnement. U krijgt dan een vaste Buuf die contact met u onderhoudt, maar de Buuf gaat pas voor u aan de slag als u daadwerkelijk hulp nodig heeft.
 • U behoefte heeft aan eenmalige ondersteuning van een Buuf? Bijvoorbeeld om u te begeleiden naar een arts, een uitvaart of een andere gelegenheid. Misschien heeft u alleen iemand nodig die voor u enkele klussen in huis of in de tuin doet. Ook dat kan een Buuf voor u doen.
 • U in een verpleeghuis zit? Wij hebben ook Buufs die bij mensen in het verpleeghuis komen. Voor extra begeleiding of activiteiten.

De administratie en betaling

Zowel voor structurele inzet als voor een eenmalig hulpvraag is het tarief van een Buuf € 26,- per uur.

Wilt u een Buuf-abonnement? Dan sluit u dit af voor minimaal één uur per maand.

Maandelijks zet uw Buuf op papier hoeveel uur hij of zij gewerkt heeft. Wij verzorgen namens u de betaling en de administratie. Daar zijn geen verdere kosten aan verbonden. Ook als er vervanging nodig is wordt dit geregeld.

Er zijn steeds meer zorgverzekeraars die deze vorm van ondersteuning vergoeden. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar. Ook kan de hulp van een Buuf worden betaald uit PGB-budget. Dit is onder meer interessant als u een indicatie voor verpleeghuis heeft en graag thuis wil blijven wonen.

Wilt u graag een gesprek met een van onze Buufcoaches?

Als u met ons in gesprek wilt kunt u hier onze contactgegevens vinden. We spreken u graag. Onze Buufs werken (op dit moment) alleen in Twente.

Download hier de folder van Buuf (pdf)

Onderstaand filmpje, dat is gemaakt in samenwerking met Dementie Twente, geeft voor ons precies de kern van Buuf weer. Met dank aan Buuf Ans en haar cliënt.

Informatie voor verwijzers

Tijdens onze gesprekken met aanbieders van zorg en ondersteuning merken we dat er behoefte is aan aanvullende informatie over de mogelijkheden van Buuf. We begrijpen dat professionals meer willen weten voor ze een cliënt wijzen op de mogelijkheden van Buuf. Download hier de toelichting voor verwijzers (pdf).